1. KESİNLİKLE KARBONHİDRAT, PROTEİN VE YAĞ’DAN DENGELİ BİR ŞEKİLDE BİR BESLENMEYİ SAĞLAMAK
2. ÇOCULARA VERDİĞİNİZ HARÇLIKLARLA GÜNLÜK NE TÜRLÜ ALDIĞI GIDALARI ALDIĞINI BİLMENİZ GEREKİR.(CİPS, ÇİKOLATA, HAMBURGER, PİZZA V.S)
3. ÇOCULARINIZIN SÜREKLİ YETERSİZ BESLENDİĞİNİ DÜŞÜNEREK ONLARA ZORLA VEYA ONLARI KANDIRARAK FAZLA YEMELERİNDE ISRARCI OLMAYIN.(YEMEZSEN KÜSERİM- TABAĞINI BİTİRMEZSEN KÖPEK KOVALAR-SANA KÜSERİM-SENİ SİNAMAYA GÖTÜRMEM GİBİ LAFLARDAN SAKININ)
4. ÇOCULARINIZLA BOL OYNAYIN. VEYA DİĞER ÇOCUKLARLA OYNAMASINI SAĞLAYIN. ONLARI BAŞINIZDAN DEFEDEREK BİLGİSAYAR VEYA TELEVİZYONA YÖNLENDİRMEYİN.
5. ÖZELLİKLE BEBEKLİĞİNİN İLK 6 AYINDA ANNE SÜTÜNDEN BAŞKA BİR ŞEYE İHTİYACI YOKTUR. GECE KALKARSA SADECE 2–3 DAMLA LİMON SIKILMIŞ SU VERİN.
6. ÇOCUĞUNUZ NORMAL DİĞER ÇOCUKLARDAN DAHA İRİ GÖRÜNÜMDE İSE MUTLAKA BİR AKUPUNKTUR UZMANINA GÖTÜRÜN. ÇOCUĞUNUZUN GELİŞME ÇAĞINDA VE BOYU UZAMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN. UNUTMAYIN Kİ BOYA GİDERKEN ENİNE DOĞRU DA GENİŞLEYECEKTİR. SONRA 18–20 YAŞLARINDA 90–100 KİLO OLACAK OLAN BİR ÇOCUĞUNUZ OLUR.
7. GÜRBÜZ VE KİLOLU ÇOCUK SAĞLIKLI ÇOCUKTUR DEYİMİNİ BIRAKIN. UNUTMAYIN Kİ OKULDA ARKADAŞLARININ ONUNLA DALGA GEÇMESİ ONUN HEM PSİKOLOJİK GELİŞİMİNİ HEM DE DERSLERİNİ ETKİLEYECEĞİNİ UNUTMAYIN.
8. KİLOLU OLAN ÇOCULAR MUTLAKA UZMAN BİR DOKTOR TARAFINDAN VE DE 20 YAŞINA KADAR(KEMİK UZAMASININ BİTTİĞİ YAŞ) TAKİPLİ TEDAVİSİ GEREKTİĞİNİ UNUTMAYIN.
9. KİLOLU BİR ÇOCUĞUNUZ VARSA MUTLAKA ORGANİK BİR KİLO OLUP OLMADIĞINI(TROİD, ŞEKER HASTALIĞI, VS) KONTROL ETTİRİN.
10. BEBEK6 AYDAN SONRA YAVAŞ YAVAŞ BİZLERİN YAMİŞ OLDUĞU EK BESİNLERE GEÇEBİLİR. BURADA UNUTMAMAK GEREKİR O YAŞTA BEBEĞİN MİDESİ NEREDEYSE BİR YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE OLUP AŞIRI YEMEKLERLE BESLEMEMEK GEREKİR.