İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Görmenin zayıflamasına sebep olabilir. Bu durumda hacamat ilk 2 - 3 defa 2 hafta ara ile, sonra ayda bir yapılabilir.
\r\n
Özel durumlar dışında, hamile kadınların ve 12 aylık olana kadar çocukların, hacamata ihtiyacı yoktur. Özel durumu olanlara, örneğin; suni sancı veya sezaryenle doğan, beyin yapısında ve fonksiyonunda bozukluk olan, kör veya şaşı olan çocuklara, önceden sezaryen veya herhangi bir ameliyat geçirmiş hamile kadınlara hacamat yapılır.
Ancak, eskiden her yeni doğan bebeğe kuyruk sokumundan hacamat yapılır, doğumda oluşabilen beyin ödemlerini omurganın sıvı dolaşımına çekerek, beynin rahat çalışması sağlanırdı.
Hacamat bittikten sonra kesiklere dokunmamak ve kanı silmemek gerekir. Ancak kan durduktan ve kesikler üzerinde kabuklar oluştuktan sonra yaraları kuru bezle bantlamak mümkündür. Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz.
Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmemeli ve uyunmamalıdır.
Hacamat anında boş konuşulmaz, televizyona bakılmaz, şarkı dinlenmez.
Bu yasakların bazıları hacamat olanı, bazıları da hacamat yapanı korur. Hepsi de ciddi, önemli yasaklardır.
Hacamatın bazı sırları vardır ki herkese anlatılmaz. Bu sebepten hacamat sanatını işin ehlinden öğrenmek gerekir.
Diğer Yazılarımız
Böbrek kanserine iğneli çareBeşparmakotu,Bezelye faydaları
Hava Akımı Sendromu (HAS) ve Akupunktur
Kansere karşı savaşan 34 gıda
Protein zengini besinler, böbrek taşı yapıyor
Ratanyanın Faydaları
Karaağaç Faydaları
Akupunktur ve Sedef Hastalığı
Baz istasyonundan daha tehlikeli!
Filmler hormonları tetikliyor